Categories
Tech

Facebook en het is geheim beleid

Deze week werd gemeld dat Facebook twee jaar had onderzocht of zijn sociale netwerk mensen meer gepolariseerd maakt.

Onderzoekers concludeerden dat dit het geval was en adviseerden wijzigingen in de computersystemen van het bedrijf om mensen weg te houden van elkaar te belasteren. Maar het Journal meldt dat de topmanagers van het bedrijf weigerden de meeste voorgestelde wijzigingen door te voeren.

Het bevorderen van een open dialoog tussen mensen met verschillende standpunten is niet eenvoudig, en ik weet niet of Facebook gelijk had met het opschrijven van ideeën zoals het creëren van afzonderlijke online huddles voor ouders die ruzie maakten over vaccinaties. Maar ik wil het wel hebben over twee zeurende vragen die uit dit artikel en anderen voortvloeien:

Zijn politiek eerder dan principes die de beslissingen van Facebook sturen?

Facebook zei dat het zelf geen belangrijke beleidsbeslissingen wilde nemen. Waarom heeft het deze belangrijke beleidsbeslissingen dan alleen en in het geheim genomen?

Deze vragen zijn belangrijk omdat Facebook geen gewoon bedrijf is. Of we ons hiervan bewust zijn of niet, de manier waarop het bedrijf zijn online hangouts ontwerpt, bepaalt hoe we ons gedragen en wat we geloven.

In een extreem voorbeeld heeft Facebook erkend dat het niet heeft voorkomen dat zijn sociale netwerk wordt gebruikt om een ​​genocide in Myanmar op gang te brengen. Daarom is het cruciaal dat Facebook op een eerlijke en transparante manier goede beleidskeuzes maakt.

Over de eerste vraag werd gemeld dat Facebook besloot om de meeste van de voorgestelde wijzigingen niet aan te brengen om de verspreiding van verdeeldheidwekkende inhoud gedeeltelijk te verminderen, omdat meer materiaal van rechts dan van links zou zijn aangetast, en het bedrijf was bezorgd over triggering beweert (opnieuw) dat het bedrijf bevooroordeeld was tegen conservatieven.

Sommige mensen op Facebook zeiden ook dat ze van mening waren dat soortgelijke angsten de reden waren voor de lichte aanraking van Facebook met betrekking tot politieke toespraken in advertenties en berichten.

Als Facebook deze beslissingen ten gronde zou nemen, zou dat één ding zijn. Maar als Facebook zijn weg zou kiezen op basis van welke politieke actoren boos zouden worden, zou dat mensen van alle politieke overtuigingen ineenkrimpen.

Als Facebook deze beslissingen ten gronde zou nemen, zou dat één ding zijn. Maar als Facebook zijn weg zou kiezen op basis van welke politieke actoren boos zouden worden, zou dat mensen van alle politieke overtuigingen ineenkrimpen.

Dit is geen partijdig punt. Facebook is geobsedeerd door in de gunst te blijven van mensen met macht, periode. Dit is tot op zekere hoogte natuurlijk. (de woede van de president op Twitter voor het toevoegen van fact-checking-mededelingen aan twee van zijn tweets deze week laat zien dat dergelijke beslissingen gevolgen hebben.) Maar er moet een grens zijn tussen het begrijpen van de politieke realiteit en het laten dicteren van de politiek wat er op uw site gebeurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *