Categories
Tech

Eenvoudige manieren om uw Gmail-inbox veiliger te maken

De kans is groot dat je een van de 1,5 miljard mensen bent die Gmail gebruiken, maar velen van ons duiken gewoon in en uit onze inbox zonder tijd te nemen om enkele van de extra functies en functies te verkennen – waarvan sommige zijn ontworpen om ons veiliger te maken en bescherm onze privacy. Onder de motorkap heeft Gmail een aantal opties en functies om ons veiliger te maken tegen oplichters, veiliger voor adverteerders en veiliger om uw e-mails privé en vertrouwelijk te houden. Hier zijn enkele van de beste.

1. Blokkeer aanhoudende spammers

Als iemand je inbox verstopt maar de spamfunctie van Gmail niet wordt opgemerkt, kun je met Gmail eenvoudig individuele afzenders blokkeren. Klik terwijl een e-mail is geopend op de drie stippen rechtsboven en kies vervolgens blokkeren. Alle toekomstige berichten die u van dezelfde afzender ontvangt, worden vervolgens automatisch naar de map Spam geleid, zodat u ze niet hoeft te zien.

Tel de spamrapportage-functie echter niet op, ook al lijkt het niet alsof het werkt. Het is niet bedoeld om te voorkomen dat e-mails van dezelfde afzender u bereiken (hoewel dit mogelijk is), maar het helpt wel de spamfilters van Gmail te trainen met behulp van de inhoud en kenmerken van de e-mail. Google zegt dat een bepaald aantal gemarkeerde e-mails wordt geanalyseerd om de algoritmen te verbeteren.

2. Verhoog de verzendtijd voor ongedaan maken

Hier is een tip die je van jezelf kan redden. Gmail wordt geleverd met een functie voor het ongedaan maken van verzenden waarmee je een verzonden e-mail kunt terugroepen voordat deze de ontvangers bereikt, als je snel genoeg bent – het werkt door het verzenden van de e-mail een paar seconden uit te stellen, dus je kunt op Ongedaan maken klikken als je merkt een typefout of het verkeerde contact in het veld naar.

Het verzendvenster voor ongedaan maken is standaard ingesteld op 10 seconden, maar u kunt dit verhogen naar 20 of zelfs 30 seconden om uzelf meer tijd te geven om te denken “Wilde ik dat echt zeggen?” Klik gewoon op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de belangrijkste Gmail-interface, vervolgens op Instellingen, open vervolgens het algemene tabblad en het vervolgkeuzemenu Verzenden ongedaan maken. Je weet nooit wanneer je misschien blij bent dat je die extra seconden hebt toegevoegd.

3. Gebruik de vertrouwelijke modus

De recent toegevoegde vertrouwelijke modus van Gmail is een veiligere methode voor het bezorgen van e-mail: de ontvanger (s) kunnen het bericht niet kopiëren, doorsturen, afdrukken of downloaden, u kunt instellen dat het na een bepaalde tijd verloopt en u kunt de toegang zelfs beschermen met een toegangscode (voor het geval dat de inbox waarnaar u het verzendt is gecompromitteerd).

U kunt de vertrouwelijke modus activeren door op het kleine hangslotsymbool onderaan het opstelvenster te klikken. Het is vooral de moeite waard om in te schakelen voor berichten met privé- of gevoelige inhoud, alles waar u absoluut zeker van wilt zijn dat niemand anders kan lezen wat er in een bericht zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *