Categories
Tech

Kleine toetsenborden om op je telefoon te typen

Uw telefoon is een computerwonder – totdat u iets langer dan een zin erop moet typen. Typen met je duimen (of zelfs swipen) voor lange stukken wordt een nachtmerrie op het scherm.

Deze pijn kan worden verminderd door een klein toetsenbord aan uw mobiele kit toe te voegen. Deze apparaten zijn goedkoop, draagbaar en maken typen op de hoef een veel aangenamere ervaring. Koppel een van deze kleine toetsenborden aan Google Docs of de mobiele versie van Microsoft Word en je hebt een desktopverwerkingservaring op zak.

Voor touchpad-fans

Jelly comb opvouwbaar toetsenbord met touchpad

Dit toetsenbord van jelly comb (beoordeling: 6/10) is het enige toetsenbord dat ik heb bekeken met een touchpad. Het is een leuk klein opvouwbaar toetsenbord dat kan worden opgevouwen tot ongeveer hetzelfde formaat als de Samsung Galaxy die ik bij mijn tests gebruikte. Het ondersteunt Bluetooth 3 en is compatibel met Android-, iOS-, Windows- en Mac-apparaten.

Hoewel het ontwerp netjes is, heeft het enkele ernstige nadelen. Door de brede scharnieren zijn sommige toetsen veel kleiner dan andere: de t en v zijn bijvoorbeeld half zo groot als andere toetsen; en het is gemakkelijk om de uitstulping van het scharnier te raken in plaats van de toetsen ernaast. De andere toetsen zijn netjes van formaat en voelen prettig aan met veel verticaal reizen. Het touchpad is ook kleiner dan de meeste laptop-touchpads, wat nauwkeurig manoeuvreren bemoeilijkt. Bovendien is de aanwezigheid van het touchpad een pluspunt voor Windows-apparaten, maar het is overbodig voor Android-gebruikers. Voor Apple-gebruikers betekent de verschrikkelijke muisondersteuning in iOS 13 dat het touchpad niet echt veel toevoegt aan de iPhone of iPad.

Het jelly comb-toetsenbord kan dus aantrekkelijk zijn voor mensen die Windows-apparaten gebruiken of voor degenen die veel tijd besteden aan het op afstand bedienen van een desktopcomputer vanaf een telefoon. Maar als u comfortabel wilt typen, dient deze te veel verspilde ruimte.

Voor jockeys met meerdere apparaten

Sounwill opvouwbaar toetsenbord

Dit eenvoudige uitklapbare toetsenbord (waardering: 5/10) werkt goed, maar heeft een paar vervelende eigenaardigheden. Hoewel de toetsen een goede maat hebben en goed gescheiden zijn, veroorzaakt het scharnier in het midden van het toetsenbord problemen, net als bij de Jelly Comb. Nogmaals, sommige toetsen hier hebben een vreemde vorm – de t-toets is bijvoorbeeld driemaal zo groot als de y-toets. Dat zorgde voor een vreemde typervaring waarbij ik steeds op het scharnier raakte in plaats van op de y-toets. De soundbar werkt met iOS-, Android- en Windows-apparaten en u kunt tussen deze apparaatmodi schakelen met een sneltoetscombinatie.

Het toetsenbord wordt automatisch uitgeschakeld wanneer je het sluit en het wordt wakker wanneer je het uitklapt. Het is echter van het grote formaat, zelfs wanneer het is opgevouwen. Met 5,75 bij 4 inch en iets meer dan een halve inch dik, is het groter dan de meeste telefoons. Een kleine telefoonstandaard voor de telefoon is ook inbegrepen, maar hij voelt kwetsbaar aan en hecht niet aan het toetsenbord, dus hij kan snel breken of zoek raken.

Voor comfortzoekers

Arteck HB066 bluetooth toetsenbord

De HB066 (beoordeling: 8/10, we raden aan) is een ander ontwerp met drie panelen, waarbij twee zijpanelen vanuit het midden uitvouwen om het toetsenbordoppervlak te vormen. Het is aan de kleine kant; ongeveer de grootte van een typische smartphone wanneer deze is opgevouwen. De lettertoetsen zijn even groot als de toetsen van de plug-in, maar hier bij de arteck zijn de cursortoetsen kleiner en krijg je geen speciale rij functietoetsen bovenaan. Dat is een acceptabel compromis om het toetsenbord draagbaarder te maken, en de rest is redelijk comfortabel om op te typen.

In tegenstelling tot sommige andere opvouwbare toetsenborden, past het zigzaggende ontwerp van het scharnier rond de toetsen, dus alle lettertoetsen zijn even groot. Dat is een groot pluspunt, want u hoeft uw vingers niet opnieuw te trainen om de toetsen met verschillende afmetingen op toetsenborden met rechte scharnieren te vinden en in te drukken. Wellicht herinnert u zich het unieke vouwmechanisme in vier richtingen in de Think outside-verstekeling, een toetsenbord dat in het palm-piloottijdperk een cultstatus genoot. De arteck HB066 is niet zo elegant als dat apparaat dat al lang dood is, maar het komt vreselijk dichtbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *