Categories
Lifestyle

Levensstijlen van jongeren en ultrarijken

Er zijn niet veel mensen die rijk zijn – twintigers en dertigers die meer geld hebben dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen – maar je hebt waarschijnlijk van een paar van hen gehoord.

Volgens een bedrijf dat de ultra-rijke set volgt, is 1,6% van de zeer vermogende individuen – gedefinieerd als met meer dan $ 30 miljoen aan activa – jonger dan 30, terwijl 5,5% tussen de 30 en 39 jaar oud is. hen: Facebook’s Mark Zuckerberg, Napster-oprichter Sean Parker en TAL Education Group-oprichter Zhang Bangxin.

Veel jongeren zijn ondernemers. Iemand verkocht zijn eerste bedrijf, maatwerk, in 2011 voor ongeveer 42 miljoen dollar aan een private equity-onderneming en runt nu een technologiebedrijf dat bedrijven helpt hun juridische rekeningen te volgen.

Voor jonge en zeer welvarende mensen is het leven een gecompliceerde mix van uitgeven en sparen, waaronder het kopen van grote kaartjes, zoals auto’s, huizen, alcohol en handtassen, de wereld rondreizen en herinvesteren in hun bedrijven om nog meer geld te verdienen, zei Mark McMullen, het in Genève gevestigde hoofd van de family office van Stonehage, een vermogensbeheerbedrijf dat zich bezighoudt met zeer vermogende particulieren over de hele wereld.

Maak kennis met de nieuwe jonge en rijke – voorkom je jaloezie en het zal je misschien verbazen hoe praktisch sommige van hen zijn.

Geen Hollywood hier

Toen een in Indonesië opgegroeide ondernemer die nu in Silicon Valley woont, op 26-jarige leeftijd haar eerste bedrijf – een op China gericht spelbedrijf – verkocht, haastte ze zich meteen naar buiten om een ​​roze Hermes-handtas van $ 24.000 te kopen.

Zoveel geld hebben was ‘bevrijdend’, zei ze.

Een misvatting die mensen hebben over rijke jongeren is dat ze leven zoals Lindsay Lohan – af en toe onrustig en altijd op zoek naar de beste dingen – zei Tim Pritchard, adviseur van de ultrarijken bij Richardson GMP, een in Toronto gevestigd vermogensbeheerbedrijf.

Groot leven gaat niet lang mee

Dat wil niet zeggen dat sommige mensen het niet waarmaken.

Een rijke man, nu 32, was een van de vijf beste pokerspelers ter wereld – en zou in een oogwenk regelmatig naar Barcelona, ​​Monaco of andere luxe bestemmingen vliegen.

Hij verbleef in de beste hotels – een suite die zijn vrienden in Barcelona huurden, kostte ongeveer $ 4.000 per nacht – en dineerde vaak met andere rijke mensen. Toen hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste miljoen verdiende, kocht hij een Porsche 911 Carrera 4S voor $ 110.000, contant. Hij vloog altijd eersteklas of op een privéjet.

Maar leven op de snelle rijstrook is slechts zo lang leuk. Dingen begonnen voor hem te veranderen toen hij 30 werd. Hij zag andere rijke pokerspelers van rond zijn leeftijd “het contact met de realiteit verliezen” en al hun geld opblazen. Hij wilde niet blut worden.

‘Ik realiseerde me dat geld geen waarde heeft’, zei hij. ‘Ik ben volwassen geworden en wilde iets voor andere mensen doen.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *