Categories
Lifestyle

De mentale hacks die je zelfbeheersing naar een hoger niveau tillen

Weerstaan ​​aan tijdelijke verleidingen is een zware taak, vooral als ze recht voor je staan. Hoe kunt u uw zelfbeheersing upgraden om dichter bij uw langetermijndoelen te komen?

Zelfbeheersing is per definitie het vermogen om iets te doen dat uw langetermijndoelen ten goede komt, in plaats van iets dat uw onmiddellijke verlangens zou kunnen bevredigen. Maar voor velen van ons zijn verzadigingen op korte termijn onweerstaanbaar – uiteindelijk offeren we het welzijn van ons toekomstige zelf maar al te gemakkelijk op. Waarom is het voor sommigen zo moeilijk om de juiste zelfbeheersing te oefenen, en hoe kun je je eigen terughoudendheid ten goede benutten?

Een professor in de psychologie zegt dat het toewijzen van middelen tussen je huidige zelf en je toekomstige zelf een voortdurende strijd is. Ook al weet je hoe belangrijk het is om je voor te bereiden op je toekomst, je huidige zelf wil ook een eerlijk deel. Het is een moeilijke onderhandeling, vooral tijdens de momenten dat de ‘gemakkelijke weg’ recht voor je ligt.

Zelfbeheersing tonen tijdens het besteden van tijd aan videogames en sociale media, twee van de meest voorkomende verleidingen van het huidige tijdperk, betekent vechten tegen eeuwenoude mechanismen in je hersenen – zoals je verlangen naar sociale interactie of een voorliefde voor jagen. Dat is echt wat ons drijft om onze feeds te blijven controleren, om te zien of onze vrienden iets hebben gepost of dat ze onze laatste foto leuk vonden.

Een van de belangrijkste ontdekkingen over zelfbeheersing van de afgelopen jaren, zegt Duckworth, is dat mensen sterk verschillen wat betreft wat hen verleidt. Als je bereid bent om diep in te gaan op je neigingen en zwakke punten, kun je het handjevol problemen herkennen waaraan je moet werken. Als je eenmaal de oorzaken van je zelfbeheersende ellende begrijpt, kun je energie gaan steken in het oplossen ervan.

Een plek om te beginnen is het kantoor. Om de zelfbeheersing op het werk te verbeteren, raadt Duckworth eerst aan om een ​​toekomstgerichte benadering van uw dag te volgen, zoals het plannen van pauzes en de tijdvakken voor het vooraf controleren van e-mails. Als u kunt afzien van uw aandrang vóór de tijd die u voor uzelf heeft uitgetrokken, krijgt u wellicht meer grip op uw algehele zelfbeheersing. Natuurlijk moet je, nadat je de planning hebt gedaan, je gedrag daadwerkelijk veranderen. Het probleem van te vaak naar je mobiele telefoon kijken, kan bijvoorbeeld worden opgelost door hem te dempen of, beter nog, hem in je tas te steken tot de lunch. De verleiding uit het zicht verwijderen is de sleutel om ervoor te zorgen dat je trouw blijft aan je missie.

Categories
Lifestyle

De evolutie van thuisfitness

De pandemie heeft ons gedwongen om binnenshuis te sporten. Maar thuisfitness bepaalt al tientallen jaren ons leven.

De meeste mensen herinneren zich hun eerste kennismaking met thuisfitness. Als kind begin jaren ’90 herinner ik me dat ik in het weekend extra vroeg wakker werd om naar een tv-programma te kijken genaamd ‘Mousercise’, een Disney-show met aerobics-instructeurs in volledige kostuums van Mickey en Minnie die lesgeven in gymnastiek voor kinderen. Ik was veel te lui om mee te doen, maar was toch gefascineerd door het spektakel.

Voor degenen die iets eerder zijn geboren, kan thuisfitness worden gedefinieerd door herinneringen aan Jane Fonda die in beenwarmers over hun tv-scherm graaft, terwijl het voor anderen misschien hun eerste stappen zet op dat raar uitziende ding dat bekend staat als een loopband.

Thuisfitness speelt al tientallen jaren in ons leven en het heeft een nieuwe rol gekregen sinds de pandemie de sportscholen over de hele wereld heeft gesloten. Of het nu gaat om een ​​yogales op Zoom of het in paniek kopen van een peloton, velen van ons proberen manieren te vinden om effectief te oefenen binnen vier muren. Maar waar kwam de industrie van Thighmaster en Wii Fit vandaan – en waar gaat het naartoe na de pandemie?

In eerste instantie vooral gericht op vrouwen

Trainen bestaat al heel lang; yoga in India, tai chi in China en Olympische trainingen in Griekenland gaan bijvoorbeeld duizenden jaren terug. Maar ‘fitness’ zoals we het nu kennen, is een relatief nieuwe constructie, nog geen 200 jaar oud. Een van de vroegste voorbeelden komt uit een geïllustreerde gids die in 1861 in het Victoriaanse Engeland is geschreven, waarin vrouwen in petticoats en mannen met stropdassen verschillende spiergroepen oefenen. Het idee voor het dagelijkse regime kwam van Gustav Ernst, een orthopedisch machinist in Londen die de draagbare homegym heeft uitgevonden, een apparaat gemaakt van mahoniehouten planken, koorden, gewichten en katrollen.

Thuisfitness zoals we die in het Westen kennen, begon ergens na de Tweede Wereldoorlog te verschijnen, met de VS achter veel van de trends die vervolgens de wereld overgingen. Veel Amerikanen hadden na de oorlog grotere huizen plus een enorme technologische innovatie: de televisie. De economie bloeide, jonge echtparen verhuisden naar buitenwijken, mensen reden meer en er ontstond bezorgdheid over de volksgezondheid over obesitas.

Categories
Lifestyle

Zweedse supper clubs voor mannen … voor feministen

Privédiners waar mannen over gevoelens en gelijkheid praten, zijn in Zweden van de grond gekomen. Maar het concept is niet zonder controverse.

Er zijn maar weinig onderwerpen verboden terrein op de bijeenkomsten voor mannen die alleen worden bijgewoond door de Zweedse ondernemer en milieuactivist Johannes Wretljung Persson. Over de impact van porno, betasten in clubs en vrouwenhater op het werk is al veel gediscussieerd.

De 33-jarige zegt dat het doel is om een ​​omgeving te creëren waarin een handvol mannen “kunnen praten over ongelijkheid en patriarchaat, en hoe een beter mens te worden”.

“Het zijn dingen die mensen in het verleden hebben gedaan, die ze beseffen: ‘Dit is zo erg dat ik dit heb gedaan!'”, Voegt Tård Wennerborg toe, een technische medewerker die een andere deelnemer en organisator is van de evenementen die plaatsvinden in Västerås, ten westen van Stockholm. “Ook dingen die je niet hebt gedaan – je hebt andere mensen dingen horen zeggen of doen, en je hebt er niet op gereageerd of ertegen gekant.”

In heel Zweden hebben de afgelopen jaren duizenden mannen deelgenomen aan deze bijeenkomsten voor mannen en vrouwen, volgens de non-profitorganisaties Make Equal en MÄN, die werken aan het bevorderen van gelijkheid. De evenementen varieerden van diners bij kaarslicht tot debatten over afhaal-taco’s of eenvoudige koffie-avonden na het werk in lege kantoren. Velen volgen vaste richtlijnen, zoals het vragen van deelnemers om gedurende een vergelijkbare tijd te spreken over een specifiek gendergerelateerd onderwerp zonder onderbreking (en met volledige vertrouwelijkheid). Anderen dienen als meer informele ondersteuningssessies waarin mannen focussen op hun eigen huidige relaties en mentale gezondheid.

‘De interesse was enorm’

Hoewel Zweedse feministische groepen mannen al lang aanmoedigen om deel te nemen aan discussies over gendergelijkheid en identiteit, zijn in 2016 alle mannelijke gespreksgroepen exponentieel van start gegaan, na een reeks aanvallen op vrouwen op Zweedse muziekfestivals. De vrouwelijke mede-oprichter van Make Equal, Ida Östensson, plaatste op Facebook dat mannen zouden moeten overwegen om hun eigen privégroepen samen te stellen om het probleem te bespreken. Haar telefoontje ging binnen enkele minuten viraal.

Categories
Lifestyle

Hoe u beter thuis kunt werken

Voor sommigen is thuiswerken een geschenk – een opmerkelijke kans om je te concentreren en hyperproductief te zijn, terwijl je de tijd vindt om de hond uit te laten en zelfs te oefenen in pyjama’s. Voor anderen – nou, de overgang is niet zo naadloos. Sommigen vinden dat ze met hun acht uur alleen maar twee e-mails hebben beantwoord, dromen van een massage of hun ‘kaasuur’ ontdekken.

Het is waar: sommige mensen hebben gewoon disposities en persoonlijkheidskenmerken waardoor ze zich beter kunnen aanpassen aan de nieuwe wereld van werken op afstand dan anderen. Het is echter niet zo zwart-wit. Je bent niet per se voorbestemd om goed of slecht te werken op afstand – sommige moeten misschien meer moeite doen dan andere.

De aantrekkingskracht van uitstelgedrag

Uitstelgedrag is nooit eenvoudiger dan wanneer je leidinggevende niet over je schouder kijkt. Zolang het statuslampje op je communicatie-app groen is, is het gemakkelijk om de keuken in te duiken en een nieuw recept te proberen, of in een videogat te komen, zonder dat iemand wijzer is.

Als het gemakkelijker voelt om thuis uit te stellen dan op kantoor, dan is dat voor de meesten: telewerken is een ‘zwakke situatie’ met duisterdere verwachtingen over gedrag. Het wijst daarentegen op een veel voorkomende situatie: “In een lift zijn we allemaal typisch‘ act-lift ’, bijvoorbeeld vermijden we oogcontact met anderen, en houden we zoveel mogelijk afstand […]. Het kantoor is meer een sterke situatie met verwachtingen voor veel dingen zoals kledingvoorschriften, aankomst- en vertrektijden en tijd besteed aan of buiten de taak. ” Zwakkere signalen en een lagere verantwoordingsplicht maken uitstelgedrag thuis waarschijnlijker.

En zonder de sterke situatie van een kantoor is het een stuk eenvoudiger om onaangename taken te negeren. Als er een taak op je bord ligt waar je niet in wilt duiken, of als je je hoofd tegen een muur slaat met een technisch probleem, test je je ‘frustratietolerantie’. Degenen met een lagere frustratietolerantie zullen veel eerder uitstellen – zij zijn de mensen die opstaan ​​van hun bureau en afleiding vinden.

Toch kun je stappen ondernemen om je frustratietolerantie te verhogen en meer gewetensvol te worden door aan je impulsiviteit te werken. Een niet-gewetensvolle persoon is ‘op de been’ op het moment dat er iets uitdagends of ongemakkelijks opduikt. Wat ze moeten doen, is nu een wilskracht aanroepen. Ze moeten bewuster zijn om in het moment te blijven.

Categories
Lifestyle

Levensstijlen van jongeren en ultrarijken

Er zijn niet veel mensen die rijk zijn – twintigers en dertigers die meer geld hebben dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen – maar je hebt waarschijnlijk van een paar van hen gehoord.

Volgens een bedrijf dat de ultra-rijke set volgt, is 1,6% van de zeer vermogende individuen – gedefinieerd als met meer dan $ 30 miljoen aan activa – jonger dan 30, terwijl 5,5% tussen de 30 en 39 jaar oud is. hen: Facebook’s Mark Zuckerberg, Napster-oprichter Sean Parker en TAL Education Group-oprichter Zhang Bangxin.

Veel jongeren zijn ondernemers. Iemand verkocht zijn eerste bedrijf, maatwerk, in 2011 voor ongeveer 42 miljoen dollar aan een private equity-onderneming en runt nu een technologiebedrijf dat bedrijven helpt hun juridische rekeningen te volgen.

Voor jonge en zeer welvarende mensen is het leven een gecompliceerde mix van uitgeven en sparen, waaronder het kopen van grote kaartjes, zoals auto’s, huizen, alcohol en handtassen, de wereld rondreizen en herinvesteren in hun bedrijven om nog meer geld te verdienen, zei Mark McMullen, het in Genève gevestigde hoofd van de family office van Stonehage, een vermogensbeheerbedrijf dat zich bezighoudt met zeer vermogende particulieren over de hele wereld.

Maak kennis met de nieuwe jonge en rijke – voorkom je jaloezie en het zal je misschien verbazen hoe praktisch sommige van hen zijn.

Geen Hollywood hier

Toen een in Indonesië opgegroeide ondernemer die nu in Silicon Valley woont, op 26-jarige leeftijd haar eerste bedrijf – een op China gericht spelbedrijf – verkocht, haastte ze zich meteen naar buiten om een ​​roze Hermes-handtas van $ 24.000 te kopen.

Zoveel geld hebben was ‘bevrijdend’, zei ze.

Een misvatting die mensen hebben over rijke jongeren is dat ze leven zoals Lindsay Lohan – af en toe onrustig en altijd op zoek naar de beste dingen – zei Tim Pritchard, adviseur van de ultrarijken bij Richardson GMP, een in Toronto gevestigd vermogensbeheerbedrijf.

Groot leven gaat niet lang mee

Dat wil niet zeggen dat sommige mensen het niet waarmaken.

Een rijke man, nu 32, was een van de vijf beste pokerspelers ter wereld – en zou in een oogwenk regelmatig naar Barcelona, ​​Monaco of andere luxe bestemmingen vliegen.

Hij verbleef in de beste hotels – een suite die zijn vrienden in Barcelona huurden, kostte ongeveer $ 4.000 per nacht – en dineerde vaak met andere rijke mensen. Toen hij op 24-jarige leeftijd zijn eerste miljoen verdiende, kocht hij een Porsche 911 Carrera 4S voor $ 110.000, contant. Hij vloog altijd eersteklas of op een privéjet.

Maar leven op de snelle rijstrook is slechts zo lang leuk. Dingen begonnen voor hem te veranderen toen hij 30 werd. Hij zag andere rijke pokerspelers van rond zijn leeftijd “het contact met de realiteit verliezen” en al hun geld opblazen. Hij wilde niet blut worden.

‘Ik realiseerde me dat geld geen waarde heeft’, zei hij. ‘Ik ben volwassen geworden en wilde iets voor andere mensen doen.’