Categories
Tech

Facebook en het is geheim beleid

Deze week werd gemeld dat Facebook twee jaar had onderzocht of zijn sociale netwerk mensen meer gepolariseerd maakt.

Onderzoekers concludeerden dat dit het geval was en adviseerden wijzigingen in de computersystemen van het bedrijf om mensen weg te houden van elkaar te belasteren. Maar het Journal meldt dat de topmanagers van het bedrijf weigerden de meeste voorgestelde wijzigingen door te voeren.

Het bevorderen van een open dialoog tussen mensen met verschillende standpunten is niet eenvoudig, en ik weet niet of Facebook gelijk had met het opschrijven van ideeën zoals het creëren van afzonderlijke online huddles voor ouders die ruzie maakten over vaccinaties. Maar ik wil het wel hebben over twee zeurende vragen die uit dit artikel en anderen voortvloeien:

Zijn politiek eerder dan principes die de beslissingen van Facebook sturen?

Facebook zei dat het zelf geen belangrijke beleidsbeslissingen wilde nemen. Waarom heeft het deze belangrijke beleidsbeslissingen dan alleen en in het geheim genomen?

Deze vragen zijn belangrijk omdat Facebook geen gewoon bedrijf is. Of we ons hiervan bewust zijn of niet, de manier waarop het bedrijf zijn online hangouts ontwerpt, bepaalt hoe we ons gedragen en wat we geloven.

In een extreem voorbeeld heeft Facebook erkend dat het niet heeft voorkomen dat zijn sociale netwerk wordt gebruikt om een ​​genocide in Myanmar op gang te brengen. Daarom is het cruciaal dat Facebook op een eerlijke en transparante manier goede beleidskeuzes maakt.

Over de eerste vraag werd gemeld dat Facebook besloot om de meeste van de voorgestelde wijzigingen niet aan te brengen om de verspreiding van verdeeldheidwekkende inhoud gedeeltelijk te verminderen, omdat meer materiaal van rechts dan van links zou zijn aangetast, en het bedrijf was bezorgd over triggering beweert (opnieuw) dat het bedrijf bevooroordeeld was tegen conservatieven.

Sommige mensen op Facebook zeiden ook dat ze van mening waren dat soortgelijke angsten de reden waren voor de lichte aanraking van Facebook met betrekking tot politieke toespraken in advertenties en berichten.

Als Facebook deze beslissingen ten gronde zou nemen, zou dat één ding zijn. Maar als Facebook zijn weg zou kiezen op basis van welke politieke actoren boos zouden worden, zou dat mensen van alle politieke overtuigingen ineenkrimpen.

Als Facebook deze beslissingen ten gronde zou nemen, zou dat één ding zijn. Maar als Facebook zijn weg zou kiezen op basis van welke politieke actoren boos zouden worden, zou dat mensen van alle politieke overtuigingen ineenkrimpen.

Dit is geen partijdig punt. Facebook is geobsedeerd door in de gunst te blijven van mensen met macht, periode. Dit is tot op zekere hoogte natuurlijk. (de woede van de president op Twitter voor het toevoegen van fact-checking-mededelingen aan twee van zijn tweets deze week laat zien dat dergelijke beslissingen gevolgen hebben.) Maar er moet een grens zijn tussen het begrijpen van de politieke realiteit en het laten dicteren van de politiek wat er op uw site gebeurt.

Categories
Tech

Animal Crossing: nieuwe horizon tips om je eilandspel te verbeteren

1. Maak sneller

Wanneer u recepten voor zelf maken maakt, kan het vervelend zijn om elke keer dat u iets nieuws maakt de animaties af te wachten. Versnel het proces drastisch door een paar keer snel achter elkaar op de A-knop te drukken zodra je personage begint met knutselen. (Voor het geval je het niet wist, als je herhaaldelijk op B drukt, zullen dieren ook sneller praten.)

2. Optimaliseer uw inventaris

Gebruik uw Nook Miles en de NookStop om de maximale inventariscapaciteit van 40 itemslots te ontgrendelen om meer ruimte in uw zakken te krijgen. Ik hou ervan om bepaalde knutselitems altijd bij me te houden, zodat ik in een oogwenk een nieuw vangnet of een hengel kan maken. Afgezien van gereedschap heb ik altijd ijzeren klompjes, hout, zachthout, hardhout, stenen en boomtakken bij de hand. Verschillende items stapelen zich, maar zodra je 30 stukken van zoiets als hout hebt, zal het automatisch een nieuwe inventarisgleuf gebruiken.

3. Beweeg voorzichtig

Als je op B drukt terwijl je beweegt, ren je. Dit schrikt insecten en vissen af ​​en het kan vers geplante bloemen verpesten, dus wees voorzichtig. Als je op A drukt terwijl je beweegt met een net in de hand, zul je sluipen. Als je A loslaat terwijl je sluipt, zwaait het net onmiddellijk naar beneden. Dit is de beste manier om schichtige insecten zoals motten binnen te kruipen, en het is de enige manier om vogelspinnen en schorpioenen efficiënt te vangen. Loop langzaam naar hen toe met je net omhoog en stop zodra hun benen beginnen te trillen. Als ze stoppen, ga dan verder en spoel en herhaal.

4. Schud elke boom tijdens mystery island tours

Als je naar een mysterie-eiland gaat, schud dan elke boom. Er zit altijd een meubel verborgen in een van hen. Je moet er echter voor zorgen dat je je net eruit hebt, want er is minstens één wespennest dat ook zal vallen. Oh ja, je kunt die wespen vangen voordat ze aanvallen. Tik gewoon snel op A zodra ze eruit springen (naar hen toe gericht).

5. Wens een ster

Soms, tijdens de ochtendaankondigingen, zal Isabelle je laten weten dat er die avond een Meteorenregen onderweg is. Het lijkt erop dat de timing volledig willekeurig is. Met meer dan 170 uur in de game heb ik nog geen officiële Meteorenregen gehad, hoewel ik Celeste heb ontmoet. Ze is de zus van Blathers en ze zal je af en toe aansluiten bij een speciaal doe-het-zelf-recept met een dierenriemthema. (Als je rondkijkt op verschillende forums, lijkt het erop dat dit een bug is; sommige spelers hebben Celeste niet gezien, maar hebben Meteor-douches gehad, en anderen hebben Celeste gezien, maar geen vallende ster, enzovoort.)

Categories
Tech

Er is een ontsnapping uit de gevangenis voor de huidige versie van iOS

Apple heeft het onbetaalbaar gemaakt om niet-goedgekeurde software op de vergrendelde apparaten te installeren. Maar op zaterdag heeft een hackergroep een tool uitgebracht die alle versies van iOS van 11 tot 13.5 zal “jailbreaken”. Het is jaren geleden dat er al meer dan een paar dagen een jailbreak beschikbaar is voor een huidige versie van iOS, waardoor dit opnieuw een klap wordt op Apple’s haperende beveiligingsimago.

Unc0ver zegt dat zijn jailbreak, die je kunt installeren met behulp van de oude jailbreak-platforms AltStore en Cydia (maar misschien niet tenzij je er absoluut zeker van bent dat je weet wat je doet), stabiel is en de levensduur van de batterij niet leegmaakt of voorkomt gebruik van Apple-services zoals iCloud, Apple Pay of iMessage. En de groep beweert dat het de bescherming van gebruikersgegevens van Apple behoudt en de sandbox-beveiliging van iOS niet ondermijnt, waardoor programma’s afzonderlijk worden uitgevoerd, zodat ze geen toegang hebben tot gegevens die ze niet zouden moeten hebben.

Deze jailbreak voegt in feite slechts uitzonderingen toe op de bestaande regels. Het maakt alleen het lezen van nieuwe jailbreakbestanden en delen van het bestandssysteem mogelijk die geen gebruikersgegevens bevatten.

Vroege openbare reacties op de jailbreak, ook van onderzoekers die hem hebben getest voordat hij werd vrijgegeven, geven aan dat hij werkt zoals bedoeld. Maar de gemeenschap heeft nog geen tijd gehad om de jailbreak volledig te beoordelen of beweringen over de beveiliging te ontdekken. En de tool is niet open source, wat betekent dat het moeilijker zal zijn om te analyseren.

De jailbreak-hoogtijdagen van iOS werden grotendeels beëindigd met de release van iOS 9 in 2015; toen introduceerde Apple een nieuwe kernelbeveiligingsfunctie genaamd Rootless en andere initiatieven om iOS te beschermen. Maar het afgelopen jaar begon de gemeenschap terug te stormen. In augustus introduceerde Apple per ongeluk een eerder gepatchte fout in iOS 12.4 die enthousiastelingen een paar dagen gevangenisstraf bezorgde voordat ze de oplossing herstelden. Vervolgens publiceerde een onderzoeker in september details over een niet-herstelbare Apple-hardwarefout die kan worden misbruikt om vrijwel elk type mobiel Apple-apparaat dat tussen 2011 en 2017 is uitgebracht, te jailbreaken, inclusief iPhones, iPads, Apple Watches en Apple TV’s. Bekend als checkm8, betekende de openbaarmaking een keerpunt, aangezien het een ongekende open toegang beloofde voor een grote populatie van mobiele Apple-apparaten. Maar ze gingen niet over op apparaten die Apple na 2017 uitbracht.

De jailbreak van de hackergroep is de eerste die in jaren op een zogenaamde zero-day kwetsbaarheid is gebouwd. Dit betekent dat Unc0ver zijn bevindingen niet van tevoren aan Apple heeft bekendgemaakt en dat er de komende dagen geen patch komt die de jailbreak zal blokkeren. De fout zit in de kernel van iOS, het programma in het hart van een besturingssysteem. Zowel Pwn20wnd als onafhankelijke iOS-beveiligingsonderzoekers schatten dat Apple minimaal twee tot drie weken nodig heeft om een ​​oplossing voor te bereiden, tenzij ze de bug al onafhankelijk hadden gevonden en bezig waren met het patchen ervan. Apple heeft ons geen verzoek om commentaar gestuurd.

Categories
Tech

Eenvoudige manieren om uw Gmail-inbox veiliger te maken

De kans is groot dat je een van de 1,5 miljard mensen bent die Gmail gebruiken, maar velen van ons duiken gewoon in en uit onze inbox zonder tijd te nemen om enkele van de extra functies en functies te verkennen – waarvan sommige zijn ontworpen om ons veiliger te maken en bescherm onze privacy. Onder de motorkap heeft Gmail een aantal opties en functies om ons veiliger te maken tegen oplichters, veiliger voor adverteerders en veiliger om uw e-mails privé en vertrouwelijk te houden. Hier zijn enkele van de beste.

1. Blokkeer aanhoudende spammers

Als iemand je inbox verstopt maar de spamfunctie van Gmail niet wordt opgemerkt, kun je met Gmail eenvoudig individuele afzenders blokkeren. Klik terwijl een e-mail is geopend op de drie stippen rechtsboven en kies vervolgens blokkeren. Alle toekomstige berichten die u van dezelfde afzender ontvangt, worden vervolgens automatisch naar de map Spam geleid, zodat u ze niet hoeft te zien.

Tel de spamrapportage-functie echter niet op, ook al lijkt het niet alsof het werkt. Het is niet bedoeld om te voorkomen dat e-mails van dezelfde afzender u bereiken (hoewel dit mogelijk is), maar het helpt wel de spamfilters van Gmail te trainen met behulp van de inhoud en kenmerken van de e-mail. Google zegt dat een bepaald aantal gemarkeerde e-mails wordt geanalyseerd om de algoritmen te verbeteren.

2. Verhoog de verzendtijd voor ongedaan maken

Hier is een tip die je van jezelf kan redden. Gmail wordt geleverd met een functie voor het ongedaan maken van verzenden waarmee je een verzonden e-mail kunt terugroepen voordat deze de ontvangers bereikt, als je snel genoeg bent – het werkt door het verzenden van de e-mail een paar seconden uit te stellen, dus je kunt op Ongedaan maken klikken als je merkt een typefout of het verkeerde contact in het veld naar.

Het verzendvenster voor ongedaan maken is standaard ingesteld op 10 seconden, maar u kunt dit verhogen naar 20 of zelfs 30 seconden om uzelf meer tijd te geven om te denken “Wilde ik dat echt zeggen?” Klik gewoon op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de belangrijkste Gmail-interface, vervolgens op Instellingen, open vervolgens het algemene tabblad en het vervolgkeuzemenu Verzenden ongedaan maken. Je weet nooit wanneer je misschien blij bent dat je die extra seconden hebt toegevoegd.

3. Gebruik de vertrouwelijke modus

De recent toegevoegde vertrouwelijke modus van Gmail is een veiligere methode voor het bezorgen van e-mail: de ontvanger (s) kunnen het bericht niet kopiëren, doorsturen, afdrukken of downloaden, u kunt instellen dat het na een bepaalde tijd verloopt en u kunt de toegang zelfs beschermen met een toegangscode (voor het geval dat de inbox waarnaar u het verzendt is gecompromitteerd).

U kunt de vertrouwelijke modus activeren door op het kleine hangslotsymbool onderaan het opstelvenster te klikken. Het is vooral de moeite waard om in te schakelen voor berichten met privé- of gevoelige inhoud, alles waar u absoluut zeker van wilt zijn dat niemand anders kan lezen wat er in een bericht zit.

Categories
Tech

Kleine toetsenborden om op je telefoon te typen

Uw telefoon is een computerwonder – totdat u iets langer dan een zin erop moet typen. Typen met je duimen (of zelfs swipen) voor lange stukken wordt een nachtmerrie op het scherm.

Deze pijn kan worden verminderd door een klein toetsenbord aan uw mobiele kit toe te voegen. Deze apparaten zijn goedkoop, draagbaar en maken typen op de hoef een veel aangenamere ervaring. Koppel een van deze kleine toetsenborden aan Google Docs of de mobiele versie van Microsoft Word en je hebt een desktopverwerkingservaring op zak.

Voor touchpad-fans

Jelly comb opvouwbaar toetsenbord met touchpad

Dit toetsenbord van jelly comb (beoordeling: 6/10) is het enige toetsenbord dat ik heb bekeken met een touchpad. Het is een leuk klein opvouwbaar toetsenbord dat kan worden opgevouwen tot ongeveer hetzelfde formaat als de Samsung Galaxy die ik bij mijn tests gebruikte. Het ondersteunt Bluetooth 3 en is compatibel met Android-, iOS-, Windows- en Mac-apparaten.

Hoewel het ontwerp netjes is, heeft het enkele ernstige nadelen. Door de brede scharnieren zijn sommige toetsen veel kleiner dan andere: de t en v zijn bijvoorbeeld half zo groot als andere toetsen; en het is gemakkelijk om de uitstulping van het scharnier te raken in plaats van de toetsen ernaast. De andere toetsen zijn netjes van formaat en voelen prettig aan met veel verticaal reizen. Het touchpad is ook kleiner dan de meeste laptop-touchpads, wat nauwkeurig manoeuvreren bemoeilijkt. Bovendien is de aanwezigheid van het touchpad een pluspunt voor Windows-apparaten, maar het is overbodig voor Android-gebruikers. Voor Apple-gebruikers betekent de verschrikkelijke muisondersteuning in iOS 13 dat het touchpad niet echt veel toevoegt aan de iPhone of iPad.

Het jelly comb-toetsenbord kan dus aantrekkelijk zijn voor mensen die Windows-apparaten gebruiken of voor degenen die veel tijd besteden aan het op afstand bedienen van een desktopcomputer vanaf een telefoon. Maar als u comfortabel wilt typen, dient deze te veel verspilde ruimte.

Voor jockeys met meerdere apparaten

Sounwill opvouwbaar toetsenbord

Dit eenvoudige uitklapbare toetsenbord (waardering: 5/10) werkt goed, maar heeft een paar vervelende eigenaardigheden. Hoewel de toetsen een goede maat hebben en goed gescheiden zijn, veroorzaakt het scharnier in het midden van het toetsenbord problemen, net als bij de Jelly Comb. Nogmaals, sommige toetsen hier hebben een vreemde vorm – de t-toets is bijvoorbeeld driemaal zo groot als de y-toets. Dat zorgde voor een vreemde typervaring waarbij ik steeds op het scharnier raakte in plaats van op de y-toets. De soundbar werkt met iOS-, Android- en Windows-apparaten en u kunt tussen deze apparaatmodi schakelen met een sneltoetscombinatie.

Het toetsenbord wordt automatisch uitgeschakeld wanneer je het sluit en het wordt wakker wanneer je het uitklapt. Het is echter van het grote formaat, zelfs wanneer het is opgevouwen. Met 5,75 bij 4 inch en iets meer dan een halve inch dik, is het groter dan de meeste telefoons. Een kleine telefoonstandaard voor de telefoon is ook inbegrepen, maar hij voelt kwetsbaar aan en hecht niet aan het toetsenbord, dus hij kan snel breken of zoek raken.

Voor comfortzoekers

Arteck HB066 bluetooth toetsenbord

De HB066 (beoordeling: 8/10, we raden aan) is een ander ontwerp met drie panelen, waarbij twee zijpanelen vanuit het midden uitvouwen om het toetsenbordoppervlak te vormen. Het is aan de kleine kant; ongeveer de grootte van een typische smartphone wanneer deze is opgevouwen. De lettertoetsen zijn even groot als de toetsen van de plug-in, maar hier bij de arteck zijn de cursortoetsen kleiner en krijg je geen speciale rij functietoetsen bovenaan. Dat is een acceptabel compromis om het toetsenbord draagbaarder te maken, en de rest is redelijk comfortabel om op te typen.

In tegenstelling tot sommige andere opvouwbare toetsenborden, past het zigzaggende ontwerp van het scharnier rond de toetsen, dus alle lettertoetsen zijn even groot. Dat is een groot pluspunt, want u hoeft uw vingers niet opnieuw te trainen om de toetsen met verschillende afmetingen op toetsenborden met rechte scharnieren te vinden en in te drukken. Wellicht herinnert u zich het unieke vouwmechanisme in vier richtingen in de Think outside-verstekeling, een toetsenbord dat in het palm-piloottijdperk een cultstatus genoot. De arteck HB066 is niet zo elegant als dat apparaat dat al lang dood is, maar het komt vreselijk dichtbij.